Пиле Тандури
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 3 Любима на 70 готвача |
Снимката е добавена от Black_Beret
Необходими продукти
- • 1 бр. пиле
- • 70 г кисело мляко
- • 30 г гий или разтопено масло
- • 1 глава лук
- • сокът от 1 бр. лимон
- • 5-6 скилидки чесън
- • 1/4 ч.л. канела
- • 1/4 ч.л. смлян кардамом
- • 1/4 ч.л. червен пипер
- • 1/4 ч.л. смлян кимион
- • 2 дафинови листа
- • 1 ч.л. смлян кориандър
- • щипка джинджифил на прах
- • сол
Начин на приготвяне
Почистеното и измито пиле се разрязва на няколко места, поръсва се с лимоновия сок и се оставя да престои около 30 минути. В отделен съд се приготвя марината от ситно нарязания лук и чесън, киселото мляко и подправките. Пилето се намазва с получената смес и се държи в хладилник 6 часа. След това се поставя в намазана с масло тавичка и се пече на умерена фурна до готовност.
Рецептата е добавена от milniq на 4 Януари 2009 г.
Още рецепти за:
Ястия с пилешко месо ⋅ Печено пиле (без плънка) ⋅ Екзотични пилешки ястия ⋅ Мариновано месо и риба ⋅ Индийска кухня
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 4 Black_Beret [Изпробвал рецептата] | Много вкусно, много ароматно - чудесно ястие с богати вкусове и елементарно приготвяне! [Изпробвана] | 14 Ное 2018 |
снимки от Black_Beret [Изпробвал рецептата] |
14 Ное 2018 | |
# 3 orkata [Изпробвал рецептата] | Стана страхотно, всичко го харесаха много! [Изпробвана] | 19 Окт 2010 |
# 2 desislava76 | По принцип Пиле Тандури се приготвя на шиш и се пече в пещ... Така придобива характерния аромат и вкус на дърво/пеща се пали с дърва... / | 29 Авг 2009 |
снимки от vesi_rn |
1 Юни 2009 | |
# 1 korneliq [Изпробвал рецептата] | Чудесна рецепта! Обичам индийската кухня и го направих, само че използвах готова подправка - Гарам масала. Става невероятно вкусно и ароматно! Изпробвайте го, няма да съжалявате! [Изпробвана] | 1 Май 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.