Пилешка рича-рича
Необходими продукти
  • • 1 бр. пиле (около 1 кг)
  • • 2 глави лук
  • • 5 скилидки чесън
  • • 2 бр. големи домати
  • • 2 бр. люти чушки (червени)
  • • сол, индийско орехче, джинджифил, черен пипер
  • • 1/2 ч.л. захар
  • • 1/2 ч.л. канела
  • • 5-6 с.л. зехтин
  • • ориз и/или индийски питки
Начин на приготвяне
Пилето се разрязва на четири. Лукът, чесънът, доматите, лютите чушки се задушават на силен огън в зехтина. Добавят се подправките. Слага се пилето и се задушава 5 минути. После ястието се изсипва в глинен съд, налива се 300 мл гореща вода. Захлупва се с капак и се готви 35-40 минути.

Поднася се с варен ориз и индийски питки. Яде се с ръце, като се взема пилето с парче питка.
Рецептата е добавена от eledra на 4 Юли 2009 г.
Източник: Ресторант*При чичо*
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.