Пилешка рича-рича
Необходими продукти
- • 1 бр. пиле (около 1 кг)
- • 2 глави лук
- • 5 скилидки чесън
- • 2 бр. големи домати
- • 2 бр. люти чушки (червени)
- • сол, индийско орехче, джинджифил, черен пипер
- • 1/2 ч.л. захар
- • 1/2 ч.л. канела
- • 5-6 с.л. зехтин
- • ориз и/или индийски питки
Начин на приготвяне
Пилето се разрязва на четири. Лукът, чесънът, доматите, лютите чушки се задушават на силен огън в зехтина. Добавят се подправките. Слага се пилето и се задушава 5 минути. После ястието се изсипва в глинен съд, налива се 300 мл гореща вода. Захлупва се с капак и се готви 35-40 минути.
Поднася се с варен ориз и индийски питки. Яде се с ръце, като се взема пилето с парче питка.
Поднася се с варен ориз и индийски питки. Яде се с ръце, като се взема пилето с парче питка.
Рецептата е добавена от eledra на 4 Юли 2009 г.
Източник: Ресторант*При чичо*
Източник: Ресторант*При чичо*
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.